Tadilat ve dekorasyon firmamızın önem verdiği konulardan biride boya işleridir. Gebze boyacı.
Evlerinizi iş yerlerinizi boyama konusunda sizlere yardımcı olmaktan onur duyarız.
STATİK BOYA (TOZ BOYA)
Elektrostatik toz boyama bir yüzey kaplama metodudur. Kaplayıcı malzeme, son kat boya tabakasını oluşturan çok ince toz boya parçacıklarıdır. Bu boyalar boya kabininde özel tabancaları vasıtasıyla atılır. Tabancadan geçerken elektrostatik yüklenen toz boya parçacıkları kabin içinde bulunan boyanacak malzemeye yapışır. Toz boyanın malzeme yüzeyine kusursuz olarak yapışması için malzeme kimyasal işlemlerden geçirilerek yüzeyinde film tabakası oluşturulur. Malzeme toz boya ile kaplandıktan sonra pişirme fırınına girer. Malzeme cinsine göre ısıtılmış olan fırın vasıtasıyla toz boyanın erimesi ve malzeme üzerine yapışması sağlanır. Sonuçta çok dayanıklı, ekonomik, geniş renk seçeneğine sahip, parlak ve çevre dostu bir yüzey kaplaması elde edilir.
TOZ BOYANIN AVANTAJLARI
– Mükemmel yüzey görünümü ve daha iyi krozyon ve mekanik dayanım sağlar
– Çevreye sıfır ve sıfıra yakın organik bileşikler yayar
– Tek seferde akma yapmadan çok daha kalı boya filmi elde edilebilir
– Toz boyada uygulama kabinine düşen tekrar toplanarak kullanılabilir
– Toz boyada boya kalıntıları ve temizlik atıkları daha azdır
– Toz boya uzun vadede çok daha ekonomiktir.
NASIL UYGULANIR?
Kimyasal ve fiziksel olarak temizlenmiş askılara asılmış ürünler boyama kabinine dağru yol almaktadır.Toz boya partiküllerinin belirli bir basınçtaki hava ile boya tabancasına gönderilmesi ve elektrostatik yüklenerek daha önce topraklanmış malzeme üzerine püskürtülmesi olarak açıklanabilir. Toz boya ile yüzey arasında boyanın eksi (veya artı) yüklenmesinden dolayı bir çekim meydana gelir ve boya malzemeye elektrostatik olarak yapışır. Daha sonra 200ºC lik fırında eriyerek birbirine ve malzemeye yapışır.
UYGULAMA ALANLARI
1-YÜZEY TEMİZLEME
Toz boyada yüzey temizliğinin önemi büyüktür. Boyanacak malzemenin temizlenmesi, demir malzemenin fosfatlanması alüminyum malzemenin ise kromatlanması boya kalitesinin mükemmelliğini arttırır
2-HANGİ MALZEMELERE UYGULANIR?
Alüminyum profil
Demir profil
DKP Saç
Galvaniz Saç
Trapez Saç
Aydınlatma parçaları
Ferforje çeşitleri
Reklam tabelaları
Makine gövde ve parçaları
Asansör kapıları ve yine diğer tüm kapı malzemeleri
Otomobil yan sanayi ve Bisiklet gövdeleri
Kalorifer petekleri
Her türlü süs aksesuarları
Merdiven ve balkon korkuluk
Bunlar dışında çeşitli alanlarda kullanılacak her türlü metal malzeme toz boya sayesinde istenilen renk ve kaliteye kavuşur.
ELEKTROSTATİK TOZ BOYAMA
Elektrostatik toz boyama solvent içermeyen bir yüzey kaplama metodudur. Kaplayıcı malzeme, son kat boya tabakasını oluşturan çok ince toz boya partikülleridir.
Toz boya, boya kabininde özel boya tabancaları vasıtasıyla atılır. Tabancadan geçerken elektrostatik yüklenen toz boya partikülleri kabin içinde boyanacak malzemeye yapışır ve kaplama işlemi gerçekleşmiş olur. Toz boyanın malzeme yüzeyine tam olarak yapışabilmesi için malzemenin de çok iyi bir şekilde topraklanması gerekir. Fazla atılan boya, kabinde bulunan boya geri kazanım sistemi sayesinde toplanır ve tekrar kullanıma sokulur. Boya geri kazanım sistemi elektrostatik toz boyama teknolojisinin en büyük ekonomik avantajlarından biridir. Malzeme toz boya ile kaplandıktan sonra pişirme fırınına girer. 200ºC olan fırın ısısı toz boyanın erimesini ve malzeme üzerine yapışmasını sağlar. Sonuçta çok dayanıklı, ekonomik, çevre dostu, geniş renk yelpazeli ve parlak bir yüzey kaplaması elde edilir.
Solvent içermemesi, yüzey kalitesi, dayanıklılığı, boya geri kazanım sistemi, ekonomikliği ve çevre duyarlılığı elektrostatik toz boyamayı geleneksel boyama işlemlerine göre daha çekici bir alternatif yapmaktadır.
Toz Boyanın ÜstünlüğüToz boya filminin “Thixotropic” özellikleri pişme sonucu kaplamanın kuru boya filmiyle elde edilene eşit olmasını temin eder. Pişirme sürecinde, toz boyanın polimerizasyonu oluşur ve boya filminin ürün üzerine yayılmasını ve sertleşmesini sağlar. Sonuç olarak elde edilen kaplama üzerinde; aşınma, paslanma, kimyasal saldırılara ve genel olarak zararlı dış etkenlere karşı mükemmel dayanıklılık ve de uygulamanın kolaylaştırılması alanında önemli gelişmeler elde edilmiştir.Çevrenin KorunmasıElektrostatik toz boyama, çevresine zarar vermeyen bir metoddur; toz boyanın içinde, buharlaşabilen organik maddeler yoktur. Bunun anlamı, sadece çevrenin korunması değil, üretici için eşdeğerli solvent bazlı boyama sistemleri ile karşılaştırıldığında atık sorunu, baca ve kanal temizliği, depolama, işçi sağlığı konularında potansiyel bir tasarruf sağlar.İşletme EkonomisiElektrostatik toz boya sistemleri, önemli ölçüde işletme ekonomisi sağlar.
-Fazla püskürtülmüş olan toz boya geri kazanımla tekrar kullanılır.
-Astar boyamaya gereksinim yoktur.
-Toz boya imalatçısından alındığı gibi kullanılır ve kullanılmadan önce de solventle karıştırma ya da benzeri işlemlere ihtiyaç göstermezler.
-Filtrelenmiş veya kurutucudan geçirilmiş hava yeterlidir.
Boya İşleri Fiyatları
Fiyatlar Kullanılan ürün özelliklerine ve ebatlarına göre değişiklik göstermektedir. Bu konuda iletişim bilgilerimizi kullanarak veya şubelerimize gelerek bilgi alabilirsiniz. TADİLATTÜRK Olarak bu konuda sizlere hizmet vermekten onur duyarız. Diğer web sayfamızı ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz. Gebze boyacı işleri için bizi arayın.
Boya İşleri ve Çeşitleri / Gebze Boyacı İstanbul Kocaeli Gebze İletişim : 0262 644 69 09