Size bir telefon kadar yakınız
0 533 713 41 20
Dil Seçin
trende
Dil Seçin
trende
Pis Su Tesisatı

Pis Su Tesisatı

Pis su tesisatı yapımı dikkat ve tecrübe gerektiren bir iştir. Şayet amatörce yapılırsa konut veya mekanlar yaşanılmaz bir hal alabilir. Bu yüzden Pis Su Tesisatı İşleriniz için Bizi Tercih ediniz.

İyi yapılmış bir pissu tesisatında :

*Pis ve kirli suları kesintisiz,çabuk,sağlığa zarar vermeden, insanlara rahatsızlık vermeyecek şekilde uzaklaştırır
*Koku,gaz ve böceklerin pissu borularından binaya geçmesini engeller.
*Borular gaz ,hava ve pis su sızdırmaz olmalıdır.
*Borular dayanıklı,sağlam,bina oturmalarına dirençli olmalıdır.

Balaman İnşaat Dekorasyon Tadilat İşleri TEL: 0533 713 4120
25 Yıllık tecrübe ile Tüm tadilat dekorasyon inşaat mobilya işleri itina ile yapılır

Bina pis su tesisatı temel olarak 3 kısıma ayırılır:

1-)Dış pis su tesisatı
2-)İç pis su tesisatı
3-)Yağış suyu tesisatı

DIŞ PİS SU TESİSATI:

Dış pis su tesisatı binanın dışından 1 m – 1.5 m dışından başlayıp kanalizasyona kadar giden boru tesisatına dış pis su tesisatı denir. Bu tesisat büz, künk, asbestli çimento (TS 437), dökme demir (TS 10) pis su boruları kullanılmaktadır.
Dış pis su tesisatı döşenirken eğimin düzgünlüğüne,zeminin sağlamlığına dikkat edilmelidir. Eğer zemin sağlam olmayıp borularda hatalı döşenir ise boru tesisatı bel verir çatlamalar tıkanmalar meydana gelir. Boru içindeki sıcak suyun nemli suyun ağaçlar bitkiler açısından çok uygun olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla ağaç kökleri boruların ek yerlerin içine girebilir tıkanmalara yol açabilir. Bu neden boru ek yerleri çok sağlam ve sızdırmaz şekilde yapılmalıdır. Ağaçlardan ve bitkilerden en az 4.5 m uzaktan geçecek şekilde döşenmelidir.

Dış su tesisatına kanalizasyona bağlandığı noktadan döşenmeye başlanır. Kanalizasyon da genelde uygun bir bağlama ağzı bırakılır.Eğer bu ağız yok ise birkaç işlemden sonra bir delik delinmiş olunacaktır.

Dış pis su tesisatında rögarlar

Dış pis su tesisatında rögarlar büzlere dirsek görevi görür.Birden fazla kolun birleşmesinde ve temizleme bacası olarak kullanılır. Bunlar tuğla yada betondan , ağızlarıda beton bir kapaktan yapılır. Derin olanlara ise yuvarlak demirden basamaklar yapılır. Normal rögar boyutları ise 0.50mX0.50m dir.Düz döşenmiş borulara yaklaşık olarak 30 m de bir rögar yapılmalıdır.

Pis su ve yağış suyu rögarları birbirinden farklı yapılırlar. Pis su rögarında pis su ve pislikler bir kanal içinden akarlar. Bu nedenle katı maddeler birikmemiş ve kötü kokular olmamış olur. Eğer kokuların yayılmamasının çok önem arz ettiği yerlerde çift kapak konulması uygun olur.

Yağış suyu rögarı ise dipte kum ve çamurların birikmesi için bir çukurluk bırakılır. Yağış sularının sürüklediği katı maddeler buralara bırakılır. Eğer rögarın düzenli çalışması isteniyorsa nitekim de isteniyordur dipteki bu pislikler zaman zaman temizlenmelidir.Yağmur suyu rögarları, birleşik kanalizasyon sistemi bulunan şehirlerde sifonlu olur.

İÇ PİSSU TESİSATI:

Su akıtma yerlerinden gelen pis ve kirli suların binanın 1-1.5 m kadar dışına taşıyan tesisata iç pissu tesisatı denir.İç pis su tesisatı ana boru,kolon,kat borusu,bağlantı borusu ve havalık olmak üzere beş bölüme ayrılır.

Pissu Ana Borusu:

Kolonların getirdiği pis ve kirli suları toplayarak bina dışına atan boru tesisatına pissu ana borusu denir.Pissuyu mümkün olan en kısa mesafeden bina dışına taşımak gerekir.Ana boru tesisatı pik borular ile yapılmalıdır.Ekonomi sağlamak açısından büz kullanılmamalıdır.
Pissu ana borusu alt kat döşemesi altına gömülü olarak döşenir.Böylece hem göz tırmalayan görünüş engellenmiş olur hemde yer kaplama sorunu ortadan kalkmış olur.Ana borunun bodrum duvarına yada tavanına asılı olarak döşenmesi olabilir.Bodrum eğer şehir kanalizasyonundan aşağıda kalıyor ise borular duvara yada tavana asılı şekilde geçirilebilir.Borular askılar ile tutturulabilir.

Pissu ana borusu mümkün olduğu kadar düz ve kısa olmalıdır.Dirsek kullanılması gerekiyor ise mümkün olduğunca yay geniş tutulmalıdır.Boru uzunluğunun 15m yi geçtiği yerlerde uygun bir yere temizleme kapağı konmalıdır.Temizleme kapağı yeri belirlenirken kolonların altları ile tıkanma yerleri dikkate alınmalıdır.Temizleme kapağı bir rögar içine alınır ve gerektiği durumlarda erişilmesi için imkan sağlar.

Pissu borusunun temel duvarından çıktığı delik beton ile kapatılmaz çünkü binanın oturması sırasında boruyu çatlatıp kırabilir.Bu nedenle bu bölgeler kil,asfalt karışımı ile ve macunla oluşan karışım ile kapatılmalıdır.Bu sayede neminde emilmesi ve binaya girmesi önlenmiş olur.

Kolon:

Üst kattaki su kullanma yerlerinden gelen pissu ve kirli suları toplayıp alt kata ileten, genellikle düşey şekilde döşenmiş olan borulardır.Kolon borusu mümkün olduğu kadar düz döşenir.Çapı genellikle değiştirilmez.En üst katta kat borusu bağlandıktan sonra çatı üzerine kadar çıkarıtılır.Dolayısıyla üzerine şapka yapılır.Ucu ile boru şapkasının arasındaki boşluk alanı boru kesit alnının iki katı olması gerekir.

Pissu kolonu dona karşı korunmuş bir yerden çıkartılır.Pissu borusu gömülmesi istenmeyen yerlerde buralara baca yapılır.Kolon yerleri mümkün olduğu kadar kat borusu kısa olacak şekilde ayarlanmalıdır.

Kat Borusu:

Su akıtma yerlerinden gelen pis ve kirli suları en yakındaki kolona ileten yatay pis su borusudur.Kat borusu mümkün olduğunca kısa olmalıdır.Kat borusu uzun olursa ucuna bir temizleme ağzı konur.Kat borusu düzgün bir eğimle döşenmesi gerekir.
Kat borusunun gizlenebilmesi için döşemenin 0.20-0.30 m kadar düşük yapılması yeterli sayılır.Kalın çaplı borular kullanılan uzun kat boruları için döşemede yapılacak düşüklük arttırılır.Borular binanın taşıyıcı elemanlarına zarar vermeden kolona varabilecek şekilde bir yol izlemelidir.
Kat borusu döşenip kaçak denemeleri yapıldıktan sonra döşemeyin alçaltılmış kısmı kömür cürufu ile doldurulur.Üzerine beton dökülerek döşeme örtüsü kaplanır.
Kat boruları tahta asma tavan içine döşenmesi de mümkündür.Fakat asma tavanın böcek yuvası olacağını da akıldan çıkarmamak gerekir.

Bağlantı Borusu:

Su akıtma yeri ile kat borusu arasındaki bağlantıyı sağlayan borudur.Tesisatın bu bölümü hemen hemen duvara gömülüdür.

Havalık:

Pissu ve kirli su borularının hava basıncının değişmesi,sistemde suyun akışını olduğu kadar kokuların binaya yayılmasını da önlemek için pis su borularının havalandırılması gerekir.Ülkemizde kolonların çatı üzerine kadar yükseltilmesi ve üzerine bir şapka konulması sistemin havalandırılması için yeterli sayılabilmektedir.
Kolonlar çatıdan 0.50 m yükseltilmelidir.Havalık çapının üst kattaki kolon çapına eşit olması şart koşulmaktadır.Üstkat tavanından sonraki bölüm kalın çinko sactan yapılmalıdır.Fakat çatı arasında su deposu varsa havalığın çatı dışına kırdöküm borudan olması uygun görülmektedir.

Pis su tesisatı yapım ve onarım fiyatları

Fiyatlar Kullanılan ürün özelliklerine ve ebatlarına göre değişiklik göstermektedir. Bu konuda iletişim bilgilerimizi kullanarak veya şubelerimize gelerek bilgi alabilirsiniz. Uygun fiyat kaliteli hizmet için bizi tercih ediniz.  Üretimden montaja kadar tüm aşamaları kendi bünyemizde yapıyoruz. Sanayi kuruluşları için özel çözümler ve projeler üretmek bizim için onurdur. Ücretsiz keşif, tasarım ve diğer hizmetlerimizden* yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. TADİLATTÜRK **Olarak bu konuda sizlere hizmet vermekten onur duyarız.

*Ücretsiz hizmetlerimiz belirli koşullara bağlıdır. Misal ücretsiz keşif mesafe sınırlıdır. Ayrıntı için iletişime geçebilirsiniz. 

**Tadilattürk Balaman Makine İnşaat Dekorasyon taahhüt’e ait bir sitedir.

Pis su tesisatı İşleri

İzmit İstanbul Kocaeli Gebze Darıca Şekerpınar Çayırova İletişim: 0262 644 69 09