Size bir telefon kadar yakınız
0 533 713 41 20
Dil Seçin
trende
Çelik Konstrüksiyon

ÇELİK KONSTRÜKSİYON HESAPLARI

Çelik konstrüksiyon yapılırken hesaplar yapılmaz ise ortaya çıkan yapı güvenli olmaz hatta tehlike bile oluşturabilir.

Çelik bağlantı hesabı hakkında genel bilgiler

Çelik yapıları meydana getiren elemanların projesine uygun olarak kesilip hazırlandıktan sonra statik ve mukavemet bakımından birlikte çalışacak şekilde birleştiren elemanlara birleştirme vasıtası denir.Çelik yapılarda bu birleştirmelerde yardımcı elemanlardan faydalanılırki bu yardımcı elemanlara birleşim araçları denir.Çelik yapılarda kullanılan birleşim araçları :
  1. Bulon (civata) kullanılarak oluşturulan birleşimler.
  2. Kaynak kullanılarak oluşturulan birleşimler.
  3. Perçin kullanılarak oluşturulan birleşimler.

1)Bulon (civata) kullanılarak oluşturulan birleşimler

 Uç tarafında spiral diş açılmış bir kısmı olan silindirik bir gövdeye ve altıgen bir başlıga sahip silindirik gövdede makaslamaya, delik cevresinde ezilmeye göre hesplanan birleşim araçlarına bulon (civata) denir.Kursumuz kapsamında bir çelik bağlantı hesabında bulon hesabının nasıl yapılması gerektiği, piyasada cok sık kullanılan 7990 kalite bulon (civata) 6914 bulon (civata) denildiği zaman ne anlaşılması gerektiği ve bir düğüm noktasının hangi durumlarada civatalı yapılması gerektiği detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.

1.1) Civatalı Birleşimlerin Hesabı :

a-Tek tesirli civatalı birleşim statik analizi
b-Çift tesirli civatalı birleşim statik analizi

2) Kaynaklı Birleşimlerin Hesabı :

İlk birleştirme yöntemi şimdi dahi uyğulanması sınırlı olan bir çeşit direnç kaynağına benzemekte idi. Birleştirilecek parçalar ısıtılıyor, sonra biraraya getirilerek dövülüyorlardı. Bu suretle birleştirme işlemi yapılıyordu.Aynı ve benzer alaşımlı metallerin ısı etkisi altında birleştirilmesine kaynak denir.Kursumuz kapsamında bir çelik bağlantı hesabında, kaynak hesabının nasıl yapılması gerektigi, ve bir düğüm noktasının hangi durumlarada kaynaklı yapılması gerektigi detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.
 2.1.1. Küt Kaynak Dikişlerinin Statik Hesabı :
Aynı düzlemde bulunan iki levhanın yan yana getirilen kenarları boyunca çekilen kaynak dikişleridir.
 2.1.2 Köşe Kaynak Dikişlerinin Statik Hesabı :

İki çelik levhanın birbirine dik veya en az 60 derecelik açı teşkil eden yüzeyleri arasındaki köşelere çekilen dikişlerdir.

Çelik Konstrüksiyon yapı fiyatları

Fiyatlar Kullanılan ürün özelliklerine ve ebatlarına göre değişiklik göstermektedir. Bu konuda iletişim bilgilerimizi kullanarak veya şubelerimize gelerek bilgi alabilirsiniz. TADİLATTÜRK Olarak bu konuda sizlere hizmet vermekten onur duyarız. Diğer web sayfamızı ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Çelik Konstrüksiyon yapı işleri  İstanbul Kocaeli Gebze İletişim : 0262 644 69 09